top of page

HAKILO KERSTLIED

Huis aan huis gaan om kerstliedjes te zingen was dit jaar spijtig genoeg niet mogelijk. Maar dat hield de leidingsploeg niet tegen om een leuk alternatief te voorzien.

We maakten ons eigen kerstlied met een bijhorende videoclip, dat liedje kon je bij ons bestellen en dan maakten wij een persoonlijke versie en stuurden dat door op kerstavond. Ons gezang heeft dus ook dit jaar in verschillende woonkamers voor warmte gezorgd.


Het idee om een eigen lied te maken is eigenlijk pas bedacht op de vergadering van 4 december, 20 dagen voor kerstavond dus. In die 20 dagen is heel het lied geschreven, opgenomen en afgewerkt en is heel de videoclip bedacht, gedraaid en gemonteerd. Vooral Marthe (het lied) en Bas (de viceoclip) zijn intensief bezig geweest met deze actie, hun achtergrond in enerzijds muziek en anderzijds film maakten van hun dan ook de geschikte mensen om elk hun deel te leiden.

De tekst van het lied werd geschreven door Marthe, Birte,

Jutter en Suze.

Die tekst werd ingezongen door Marthe, Eva (onze VB),

Lovely, Birte, Lara, Suze, Jutter en Freek.


Zonder acteurs is er niets te filmen, zo speelden ook Loulou, Casper, Tijn, Yara, Soetkin, Hazel, Jaël, Maarten en Ferre een belangrijke rol in deze actie.

Bas geeft hieronder meer uitleg over hoe deze actie tot stand kwam.


Makkelijk was het niet, we zijn pas heel laat met het idee gekomen dus moest er wat tempo achter zitten. Het idee voor de videoclip is de dag na de vergadering gemaakt en de week erna zijn we direct beginnen filmen.


Alles is op 3 dagen gefilmd, dat was ook een heel geregel. De leiding die nog in het middelbaar zit zat midden in hun examens en die in het hoger begonnen aan hun blok, het was dus niet

makkelijk om een moment te vinden waarop we met voldoende mensen samen konden komen.

Dat is uiteindelijk wel gelukt.


Ook de corona maatregelen mochten we niet zomaar vergeten. Een mondmasker is niet mooi om naar te kijken en haalt ook veel emotie in het gezicht weg, en emotie in het gezicht was nodig om het verhaal te

vertellen. In alle verhaallijnen die zich buiten afspeelden hebben we er dan ook voor gekozen om geen mondmasker te dragen, dat was ook niet nodig want iedereen kon steeds voldoende afstand houden.

Dat lijkt niet altijd zo, maar dat komt door de trucjes van het filmmaken.


In de verhaallijn waar ze de cadeau’s gaan stelen droegen we wel een mondmasker omdat dat binnen was. Dat was geen groot probleem

aangezien het ergens wel nog paste bij de

inbreker personages.De scene in het ruimteschip kon ook niet met voldoende afstand gefilmd worden, daarom wordt die verhaallijn gespeeld door Jutter en Suze, zij zijn van hetzelfde gezin.


Het ruimteschip is eigenlijk gewoon de koffer van mijn auto. Met 3 kartonnen die zilver

gespoten zijn, een beetje brol van Jackie (een kookouder) en flitsende lampjes, vind ik dat we toch een mooi ruimteschip hebben kunnen maken.

Loulou, Lovely, Arthur en Ferre hebben vooral aan dit decor gewerkt.


Het meeste werk is toch gekropen in het uploaden van alle video’s. Er waren 47 versies besteld en die moesten dus elk apart op YouTube gezet worden. Dat heeft toch ongeveer drie volledige dagen gekost, mijn internetverbinding is nu ook wel niet de beste die er is.


Heel de videoclip draait eigenlijk rond het basis idee dat de

leiding van de Chiro een warme plaats maakt.

In het geval van de videoclip stelt mijn kerstfeestje de Chiro voor, zonder de leiding zou dat maar een saaie zolder zijn en zij maken er een warme kerstzolder van.

In de Chiro is dat ook zo vind ik, zonder de leiding zou dat maar een hoop stenen zijn.


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page